Gábor si po prehre v ACA bude chcieť napraviť chuť v RFA. Kedy, kde a s kým by mal zápasiť?

Gábor Borároš pri svojej premiére v ruskej organizácií ACA nedokázal nijako výrazne potrápiť favorizovaného Gafurova a podľahol mu už v prvom kole. Možnosť napraviť si chuť a vrátiť sa späť na víťaznú vlnu bude mať „Punisher“ na jednom z turnajov organizácie RFA, ktorá s ním má veľké plány. 

Gábor v RFA

Po necelých 7 rokoch pôsobenia v Oktagone sa Gábor Borároš rozhodol aj vzhľadom k okolnostiam hľadať novú výzvu v iných organizáciách. Prvý zápas mimo Oktagon mu proti náročnému súperovi v ACA nevyšiel podľa predstáv, no on sám neskladá zbrane a je rozhodnutý naďalej bojovať a víťaziť. Možnosť na reštart kariéry dala Borárošovi slovenská organizácia RFA, v ktorej by sa mal podľa slov promotéra Borisa Marhanského ukázať hned niekoľko krát. „Nechcel by som to teraz úplne špecifikovať, ako to s ním máme. Ale plánujeme ho dať aj do Prahy na 21. septembra, kedy bude zase spoločný event s IAF. Myslím si, že tam ho uvidíme. A ja by som ho ešte veľmi rád videl koncom roka v Košiciach.“ konštatoval Marhanský v rozhovore pre Káočko.

Borároš vs Jakubík?

Aj napriek nepriaznivým výkonom a istému kariérnemu úpadku má Borároš na domácej stále veľké meno. Práve jeho sláva a pozornosť sú lákadlom pre potencionálnych vyzývateľov, ktorých má rodák z Trhovej Hradskej vždy neúrekom. Na poslednom turnaji RFA v Bratislave adresoval výzvu prvému šampiónovi reality show Oktagon výzva mladý český reprezentant Adam Jakubík. „Valašské tornádo“ ako znie jeho prezývka má v profesionálnej kariére zatiaľ na konte 4  zápasy, no už v tejto fázy kariéry sa stretol s niekoľkými náročnými súpermi vrátane bývalého zápasníka UFC Torresa, s ktorým zápasil v rámci EURGOLD pyramídy. Oproti Borárošovi, ktorý má na konte už viac ako 30 zápasov je však Jakubík, čo sa týka skúseností v podstate začiatočníkom. RFA je však známa tým, že dáva šancu na veľké zápasy nádejným mladým talentom, ktorí sa vo väčšine prípadov za túto dôveru odplatia kvalitnými výkonmi.

Debut Borároša v RFA by sa mal udiať udiať už na turnaji RFA v Nových Zámkoch, čo avizoval v našom rozhovore aj promotér Boris Marhanský. Môžem prezradiť, že ťahákom v Nových Zámkoch bude Lajoš Papp a na turnaji by sa mal predstaviť aj Gábor Borároš, ktorý by už vtedy mal byť našim zápasníkom.“

Najbližšie sa hviezdy RFA predstavia na turnaji v Opave, kde bude opasok šampióna obhajovať šampión Václav Sivák proti výzývateľovi Adamovi Królovi.