Súboj veteránov UFC v Oktagone? Muradova vyzýva do zápasu brazílsky kat Bojana Veličkoviča.

Novou posilou Oktagonu sa pred časom stal Makhmud Muradov, ktorý sa po 6 zápasov vracia do organizácie, z ktorej sa do najprestížnejšej organizácie sveta dostal. Medzi fanúšikmi v komentároch sa okamžite vyrojili konšpirácie o jeho prvom súperovi v Oktagone.

Možnosti sú rôzne

Najčastejšie sa v súvislosti s debutovým zápasom Muradova počas jeho druhého pôsobenia v Oktagone spomínali mená ako Pirát Krištofič, Matěj Peňáz, či Patrik Kincl. Práve so súčasným aj najdlhšie panujúcim šampiónom Oktagonu má Muradov nevyriešené účty ešte z jeho pôsobenia dnes už v neexistujúcej organizácie XFN, kde už bol ohlásený ich vzájomný zápas.

Nečakaný vyzývateľ

O súboj s bývalým zápasníkom UFC sa v komentári pod príspevkom Oktagonu prihlásil „brazílsky samurai“ Joao Zeferino.

Veterán prestížnej organizácie PFL má na svojom už konte už 36 profesionálnych zápasov a z toho 26 víťazstiev. Na zozname bojovníkov, ktorých dokázal zápasník s jedným štartom v UFC je okrem iných aj súčasná 1 weltrovej váhy Oktagonu a šampión pyramídy Tipsport Gamechanger Bojan Veličkovič. Zeferino je špecialistom najmä na boj na zemi, o čom vypovedá okrem jeho 17 ukončení na submission aj čierny opasok v brazílskom jiu jitsu. Pre Muradova by tak mohol byť slušnou previerkou na začiatku jeho druhého pôsobenia v Oktagone.

Je však otázke, či v Oktagon v súčasnosti ešte hľadá posily do nabitej strednej váhy a či by promotéri boli ochotný dať šancu bojovať s hviezdou ako je Muradov pre domácich fanúšikov absolútne neznámemu bojovníkovi, ktorý pôsobí primárne vo weltrovej váhe.

Chceli by ste vidieť tento zápas?