V oceáne je nový žralok. Elitný domáci postojár plní sľub a prestupuje do MMA.

Slovenský bojovník Sebastián Fapšo patrí medzi elitu domácej scény v postojových disciplínach. Nič na tom nezmenili ani jeho dve prehry v rámci RFA, keďže vždy dokázal na prehru zareagovať presvedčivým víťazstvom. Tento fakt potvrdil slovenský „tank“ aj spoločnom turnaji RFA a IAF v Nových Zámkoch, kde dokázal zdolať už v 1 kole Čecha Filipa Roubíčka.

Ťažké prehry aj veľké víťazstvá

Fapšo má v 23 rokoch na svojom konte pôsobenie v oboch popredných organizáciách v Čechách aj na Slovensku. Širšia verejnosť ho zaregistrovala po prvýkrát vďaka jeho pôsobeniu v projekte Oktagon Underground, kde sa mu podarilo získať víťazstvá nad Jakubom Bahníkom a neskôr aj nad elitným postojárom Matějom Kozubovským.

Novú etapu kariéry už ako jedna z hlavných hviezd organizácie odštartoval Fapšo v RFA, kde sa mu podarilo získať niekoľko zaujímavých víťazstiev. V najväčšom zápase doterajšej kariéry s medzinárodným šampiónom Lutterbachom však zlyhal, keď nedokázal ukočírovať emócie a súper ho pomerne ľahko vybodoval.

Prestup do MMA

MMA je v súčasnosti na domácej scéne absolútnym fenoménom, čo si uvedomuje aj sám Fapšo, ktorý sa rozhodol nasledovať kroky dalších elitných postojárov a dodržať sľub, ktorý dal promotérovi  RFA Borisovi Marhanskému. Svoj debut pod pravidlami, na ktoré sa už istú dobu pripravuje si Fapšo odbije v Žiline, kam sa RFA chystá po plánovanej letnej prestávke.

Turnaj RFA 18 sa uskutoční 19 Októbra v Žiline, kde sa okrem Fapša predstavia aj ďalšie hviezdne mená RFA ako Sivák či Borároš. Lístky sú dostupné v sieti Predpredaj.sk