Duel Sivák vs Růžička môže byť realitou. Táto organizácia ho môže doručiť skôr ako RFA, či Oktagon.

O duely medzi šampiónom RFA v K1 Václavom Sivákom a držiteľom opasku real fight Tadeášom Růžičkom sa špekuluje už niekoľko rokov. Z rôznych dôvodov sa však súboj medzi zrejme najlepšími mladými postojármi v Čechách doteraz neuskutočnil. Hlavným dôvodom je predovšetkým finančná stránka, keďže obaja zápasníci majú na tento zápas nadštandardné finančné požiadavky.

Oktagon ho nepotrebuje

Z tuzemských organizácií disponuje najväčšou ekonomickou silou Oktagon, ten však momentálne má dostatok svojich hviezd a duel Sivák vs Růžička by pre nich  momentálne nebol prioritou.

RFA sa nevyplatí

Ďalej je tu RFA, ktorá má z hľadiska vyjednávania najlepšiu pozíciu, nakoľko obaja zápasníci sú v nej momentálne zazmluvnení. Je však otázkou, či RFA je ochotná vynaložiť, tak vysoké ekonomické prostriedky, aby tento zápas doručila.

Sivák vs Růžička v Clashi?

Najpravdepodobnejším miestom, kde by sa podľa nás mohol tento súboj udiať je klietka Clash of the Stars. Českopoľská organizácia, ktorá rastie každým galavečerom ponúka fanúšikom na svojích eventoch najmä show plnú bizáru, pri čom prioritou sú primárne marketingovo atraktívne zápasy. Tento aspekt by bezpochyby spĺňal aj duel Růžičku so Sivákom, ktorý by však bol atraktívny aj po športovej stránke.

Kým Růžička už v organizácii zápasil, Sivák s ňou začal „koketovať“ len nedávno. Podľa vlastných slov by sa však jednorazovému pôsobeniu v Clash of the Stars rozhodne nebránil. Je teda možné, že na tejto veľkolepý duel dôjde práve v clashi, v ktorom by sa tento duel určite skvelé vypromoval.