Presná predikcia. Konkurent z poloťažkej váhy varoval Procházku pred duelom s Pereirom, ten ho však nepočúvol.

Ani na druhý pokus nedokázal Jiří Procházka nájsť recept na nezastaviteľného Alexa Pereiru a opäť mu podľahol na TKO.

Pereira vs Procházka

Procházka sa  v zápase snažil presadiť opäť v postoji, súpera však nedokázal výraznejšie ohroziť, miesto toho sa dostal do problémov na konci prvého kola, keď mu pomohol záverečný gong.

V 2 kole už značne otrasený Procházka nedokázal udržať koncentráciu na toľko aby sa dokázal vyhnúť prípadne odblokovať presne mierený high kick, po ktorom ho jeho ukončil na zemi.

Blachowiczova predpoveď sa naplnila

Veľkým konkurentom oboch zápasnikov v poloťažkej váhe je poľský zápasník Jan Blachowicz, ktorý sa už v klietke stretol aj s Alexom Pereirom. Práve Blachowicz sa pred zápasom Pereira vs Procházka pre UFC vyjadril k hlavnému zápasu posledného turnaja. „Bude to šialený zápas. Ak Procházka nič nezmení vo svojom štýle, tak si myslím, že Pereira zvíťazí znova.“

Tak ako predpovedal Blachowicz sa aj nakoniec stalo. Procházka nedokázal výraznejším spôsobom pozmeniť svoj gameplan a z rukami dole nezvládol včas zareagovať na presne mierený útok súpera.

Ani na druhý pokus tak nedokázal vyzrieť na šampióna Pereiru, ktorý po prechode zo strednej váhy absolútne ovládol vahovú kategórii do 93 kilogramov.