Tak pozor! Prestup do MMA hlási jeden z najlepších boxerov sveta. Pomôcť mu má Alex Pereira.

MMA je v súčasnosti najrýchlejšie rastúcim bojovým športom na svete, o čom vypovedajú rôzne ukazovatele, vrátane záujmu fanúšikov o turnaje jednotlivých organizácií. To si uvedomujú aj  bojovníci z iných odvetví, pri čom niekoľkí z nich sa už rozhodli prestúpiť do MMA. Týmto spôsobom uvažuje aj jeden z najlepších mladých boxerov súčasnosti Ryan Garcia.

Úspešný boxer, ktorého sledujú milióny

V prípade, že sledujete box, určite vám bude dobre známe meno Ryan Garcia. Americký bojovník patrí medzi najsledovanejších boxerov na instagrame, kde ho sleduje takmer 13 miliónov ľudí. Svoju popularitu si vyslúžil najmä výbornými výkonmi v ringu, z ktorého odchádzal z 25 zápasov 24 krát ako víťaz. Okrem kvalitnej prípravy do svojich zápasov si dáva „king Ryan“ záležať aj na sebaprezentácií mimo ringu, ktorá z neho robí marketingovo atraktívneho bojovníka.

Garcia sa chystá do MMA, pomôcť mu má Pereira

Novú motiváciu sa chystá zápasník s juhoamerickými koreňmi hľadať v MMA, v ktorom sa momentálne pohybujú tie najväčšie hviezdy bojových športov. Svoje rozhodnutie prestúpiť do MMA oznámil na sociálnych sieťach, kde zároveň prezradil, s ktorým elitným zápasníkom UFC sa bude na svoj zápas pripravovať. „Som nadšený z môjho prvého zápasu v UFC. Budem trénovať s Alexom Pereirom.“

Američan sa teda podľa vlastných slov chystá na svoj prvý zápas do najprestížnejšej MMA organizácie sveta. Tá však do tejto chvíle na svoj sociálnych sieťach túto myšlienku nijako nepodporila. Uvidíme, či sú teda vyjadrenia Garciu len snahou o získanie pozornosti, alebo mu UFC vzhľadom na jeho marketingový potenciál a veľmi úspešnú boxersku kariéru dá šancu zabojovať hneď pri debutovom zápase na jednom z nej turnajov.

Chceli by ste vidieť Garciu v UFC?