„Musí pykať.“ Promotéri Clash of the Stars a RFA reagujú na zadržanie nepoučiteľného Růžičku.

Len pred niekoľkými dňami zahltili sociálne siete profilov s MMA tématikou a články bulvárnych medií  fotografie zo zadržania kontroverzného Tadeáša Ružičku, ktorý už po roku porušil 40 mesačnú podmienku a momentálne bol umiestený do väzby, kde bude očakávať svoj rozsudok.

K zadržaniu mawara sa už vyjadrili viaceré známe mená bojovej scény, vrátane bývalých zamestnávateľov Ružičku Borisa Marhanského a Tomáša Le syho. Ako na situáciu okolo kontroverzného zápasníka reagovali oni?

Růžička vo veľkých problémoch

Okolo zápasníka Tadeáša Růžičku je v poslednom období rušno a to nie vďaka jeho výkonom v klietke, či ringu ale incidentom v pražských uliciach. Po tom poslednom na kúpalisko v Brevnove, kde Růžička spolu s ďalšími mužmi napadol neznámeho človeka bolo jasné, že mawar, ktorý si v tomto čase odpykával 40 mesačný podmienečný trest na slobode dlho nepobudne.

To sa potvrdilo pred niekoľkými dňami, keď sa na sociálnych sieťach objavili fotografie spútaného zápasníka v sprievode polície. V súčasnosti nie jasné, aký stred si od súdu 26 ročný zápasník odnesie. V médiách sa však špekuluje o niekoľko ročnom treste odňatia slobody za vyhrážanie, lúpež a výtržníctvo.

Reakcia promotérov

K zadržaniu českého zápasníka sa už vyjadrili aj jeho bývalí zamestnávatelia a majitelia organizácií Clash of the Stars/RFA Tomáš Le sy a Boris Marhanský. Tadeáš si za svoje prehrešky nejaký trest odpykať musí, to je jasné. Každý trest by mal viesť k náprave,“ konštatoval promotér Le sy pre refresher.cz

V podobnom duchu sa vyjadril aj promotér RFA Marhanský, ktorý ešte pred zadržaním Růžičku v podcaste RFA a IAF vyhlásil, že bývalému zápasníkovi RFA pomôže už zrejme iba väzenie. Jasný postoj voči Růžičkovi dnes už vytýčili v podstate všetky väčšie české a slovenské organizácie, ktoré popierajú účasť šampióna projektu Oktagon Undeground na jednom z ich nasledujúcich turnajov. Tá je však k vzhľadom k povahe jeho skutkov a hroziacemu trestu sama o sebe nepravdepodobná.