Zahraniční nájazdníci si chcú podmaniť Prahu. Domáce hradby však bude brániť elita v čele s Brichtom.

Organizácie RFA a IAF majú už takmer za sebou tradičnú letnú prestávku, ktorú strávili prípravou veľkolepého spoločného galavečera. Ten prinesie niekoľko zápasov európskej úrovne, v ktorých budú českí reprezentanti brániť domácu pôdu pred nájazdníkmi z celej Európy. Kto dostane šancu bojovať o opasok a koho čaká najväčšia výzva v kariére?

Brichta v ďalšom titulovom zápase

V júni 2023 absolvoval Leo Brichta svoju premiéru v prestížnej európskej organizácii KSW. Po tesnom víťazstve nad Maciejom Kazieczkom v zápase, ktorý skončil až na body, zdolal Brichta aj hviezdneho Poliaka Szymanského, ktorého dokonca ukončil. Nasledoval doteraz najväčší zápas Brichtovej kariéry na domácej pôde v Liberci, kde bojoval o titul dočasného šampióna s Rumúnom Mirceau.

Jeden z najobľúbenejších českých bojovníkov väčšinu zápasu dominoval v postoji, no jeho súper preniesol niekoľkokrát súboj na zem, kde duel ovládol a Brichtu ukončil na RNC vo 4 kole.

Šancu odčiniť poslednú prehru a získať titul bude mať Leo už o mesiac v Prahe, kde ho čaká súboj o titul ľahkej váhy RFA so súčasným šampiónom Mezhidovom. Bojovník s rakúskym pasom bojoval na RFA zatiaľ 2 krát a práve pri svojom druhom vystúpení si v zápase s Martinom Horínkom vybojoval opasok šampiónam

Česko proti Maďarsku v titulových zápasoch real fight

Veľký turnaj čaká aj dvoch českých reprezentantov, ktorí zabojujú o opasky podľa pravidiel real fight so súpermi z neďalekého Maďarska. Kým Patrika Zaděru čaká súčasný šampión real fight Bereczki, Kozubovského zase jeho krajan Pirik. Obaja českí reprezentanti sú momentálne v skvelej forme, čo potvrdili aj počas svojich nedávnych súbojov v zahraničí, kde čelili ťažkým súperom. Minimálne rovnako náročné prekážky ich však čakajú aj doma v Čechách, kde budú musieť zdolať elitných postojárov od našich južných susedov.

Okrem trojice titulových zápasov prinesie galavečer aj množstvo iných zaujímavých stretov v čele s pikantným duelom Mikulášek vs Komuenha.

Galavečer RFA X IAF sa uskutoční 28.9. v pražskom O2 Universu. Lístky sú stále dostupné v sieti Ticketmaster.cz

Oznámené zápasy

Brichta vs Mezhidov 

Bereczki vs Zaděra 

Kozubovský vs Pirik

Mikulášek vs Komuenha 

Garbaczevská vs Key

Val vs Mirsharipov

Stamidis vs Tiep 

Duba vs Machmudov