V amatéroch sa mu súperi vyhýbali a tak prestúpil do profi. Obávaný majster sveta aj Európy mieri do svojho druhého profesionálneho zápasu.

Český reprezentant Tagir Machmudov po úspešnej amatérskej kariére len nedávno prestúpil medzi profesionálov, kde už v prvom zápase ukázal svoj veľký potenciál. Debut  proti Turekovi Palovi s 8 zápasmi vyhral už v 1.kole na kimuru a aj medzi profesionálmi tak pokračuje v skvelých výkonoch. Najbližšie ho uvidíme v akcii 28. septembra na RFA x IAF: Special Title Night 2, kde bude čeliť skúsenému súperovi.

Úspešný amatér rozbieha profesionálnu kariéru

Machmudov vletel do amatérskej scény ako kométa a súperov zdolával ako na bežiacom páse. Veľké úspechy získal český reprezentant aj na medzinárodnom fóre, kde získal viacero ocenení vrátane titulov majstra sveta aj majstra Európy v MMA. Významnú odlišnosť oproti amatérskej scéne vníma Machmudov medzi profesionálmi, kde ho nečaká tak náročný proces zhadzozovania. „Tá váha je medzi profesionálmi ľahšia. Raz navážiš a máš veľa času na regeneráciu. V tomto boli amatérske turnaje ťažšie a dalo mi to veľa do mojej profi kariéry,“ vysvetlil mladý bojovník, ktorý prestúpil medzi profesionálov najmä z dôvodu nedostatočného zápasového vyťaženia. „Posledné roky som zápasil len na majstrovstvách Európy a sveta. V Česku ani v Poľsku mi neponúkali zápasy a tí amatéri rušili účasť, keď videli, že som prihlásený. Ľudia sa odhlasovali a nakoniec som zostal bez zápasu. V profi sa tí súperi vždy zoženú, toto bol ten hlavný dôvod,“ dodal.

Náročná skúška na veľkom turnaji

Druhý profesionálny zápas čaká jeden z najväčších českých MMA talentov už 28.9. v pražskom O2 Universu, kde bude zápasiť v rámci spoločného galavečera organizácií RFA a IAF. Na turnaji s názvom Special Title Fight 2 bude Tagir čeliť Slovákovi Michalovi Dubovi. Reprezentant bratislavského OFA gymu má na konte už 7 profesionálnych zápasov, z ktorých odchádzal 3 krát ako víťaz. Možnosť vyrovnať svoju bilanciu bude mať Duba teda už o niekoľko týždňov v Prahe, kde ho však bude čakať rozbehnutý Magmudov.

Lístky na turnaj sú dostupné v sieti Ticketportal.cz