Veľká pocta. Bývalý bojovník Oktagonu bude jednou z hlavných hviezd veľkého zahraničného turnaja.

Oktagon MMA patrí v súčasnosti medzi najlepšie MMA organizácie na svete. O tom vypovedá aj kvalita bojovníkov, ktorých častokrát práve z Oktagonu smerujú aj do najväčších zámorských organizácií. To je prípad aj brazílskeho reprezentanta Rafaela Xaviera, ktorého onedlho čaká najväčší zápas doterajšej kariéry. 

Z Oktagonu do Bellatoru

Rafael Xavier prezývaný Kratos je českým a slovenským fanúšikom dobre známy zo svojho pôsobenia v Oktagone, kde v 7 zápasoch získal 6 víťazstiev. Tréningového parťáka hviezdy UFC Johnyho Walkera dokázal v Oktagone poraziť len dočasný šampión poloťažkej váhy Pavol Langer pri prvej zastávke Oktagonu v Mníchove, kde Langer zdolal Xaviera po 3 kolách na body. 

Následne však Kratos získal v Oktagone ďalšie 2 víťazstvá a vyslúžil si pozvánku do amerického Bellatoru, ktorý je dlhodobo považovaný za druhú najlepšiu MMA organizáciu na svete.

Xavier vs Powell

Debut v novej organizácií a zároveň najväčší zápas doterajšej kariéry čaká Xaviera už o 2 dni, keď v anglickom Londýne vyzve v hlavnom predzápase celého večera domáceho Simeona Powella. Angličana so skóre 9:1 čaká takisto debut v novej organizácií po tom, čo väčšinu svojej kariéry strávil v inej prestížnej zámorskej organizácií PFL.