Poriadny balík. Promotér Marhanský odhaľuje koľko by mal RFA stáť Tony Ferguson.

RFA čaká presne o týždeň už 3 spoločný turnaj s IAF, na ktorom sa v hlavnom zápase večera predstaví hviezdny Leo Brichta. Ten sa mal pôvodne stretnúť s držiteľom opasku RFA Mezhidovom. Mezhidov sa však zranil a organizácia bola nútená hľadať náhradu, pri čom medzi bojovníkmi, ktorých promotéri na zápas oslovili mal byť aj legendárny Tony Ferguson. Na koľko by angažovanie legendy UFC do zápasu na spoločnom turnaji RFA a IAF obe organizácie vyšlo prezradil promotér Boris Marhanský.

Náhrada pre Brichtu

Len niekoľko týždňov pred turnajom RFA X IAF boli organizácie nútené reagovať na zmenu v hlavnom zápase, z ktorého kvôli zraneniu odstúpil Arbi Mezhidov. Nakoniec sa promotérom podarilo dohodnúť s Brazílčanom Jairom Pachecom. 26 ročný bojovník má skóre 9:2 a skúsenosti aj z amerického Bellatoru, kde však v oboch zápasoch padol. Aj napriek tomu je vo svetovom rebríčku postavený vyššie ako Brichtov pôvodný súper Mezhidov.

Ponuka pre Fergusona

Jedným z bojovníkov, ktorých promotéri RFA a IAF oslovili bol aj legendárny ex UFC zápasník Tony Ferguson, o čom sme vás informovali v jednom z predchádzajúcich článkov. Ferguson, ktorý strávil v UFC 13 rokov má aj napriek dlhej 8 zápasovej série bez víťazstva má na svetovej scéne stále veľké renomé a jeho angažovaním by RFA a IAF získali okrem veľkej pozornosti bezpochyby aj množstvo nových fanúšikov.

Veterán s takou históriou, akú má Ferguson však nebojuje za drobné, o čom vypovedá aj čiastka, o ktorej  sa s promotérmi RFA a IAF jeho tím dohadoval. „Oslovili sme ho a tam padla ponuka 150 tisíc eur,“ konštatoval v podcaste FIGHTBIZ promotér RFA Boris Marhanský.

Uvidíme, či sa teda v rámci spolupráce RFA a IAF do budúcna podarí zorganizovať duel Tony Fergusona napríklad s Brichtom. Ten sa však momentálne sústredí na svoj najbližší zápas Jairom Pachecom, ktorý sa uskutoční už 28.9. v O2 Universu.