5 vecí, ktoré ukázal Oktagon 62 Bigger than ever.

Historický turnaj Oktagonu, ktorý prepisoval dejiny európskeho MMA už máme za sebou. Vo frankfurtskom Deutche Bank parku boli fanúšikovia okrem kvalitného zápasového programu svedkami aj veľkolepej Half time show, ktorá bola v réžií globálnej hudobnej superstar Johna Newmana. V tomto článku poukážeme na 5 hlavných poznatkov, ktoré sme získali z historického turnaja Oktagon 62.

Hype is real!

V duely medzi v súčasnosti najdlhšie panujúcim šampiónom Oktagonu Patrikom Kinclom a vyzývateľom Kerimom Engizekom boli podľa väčšiny fanúšikov karty rozdané jasne. Len malé percento z nich dávalo šancu na víťazstvo a zisk titulu tureckému reprezentantovi, ktorý počas celej doterajšej kariéry nečelil tak kvalitnému súperovi, akým je Patrik Kincl. Priebeh zápasu však všetky predikcie rozprášil a priniesol takpovediac bezchybné predstavenie Engizeka. 10 rokov neporazený bojovník zvolil skvelý gameplan a v zápase dokázal poľahky eliminovať hlavne zbrane svojho súpera, vrátane wrestlingu a práce na zemi. Kincl, ktorý podľa mnohých nebol úplne vo svojej koži sa tak musel skloniť pred umením 33-ročného bojovníka. Naopak Engizek získal titul, najväčší skalp v doterajšej kariére a potvrdil, že „hype“ ktorý okolo neho je, je oprávnený.

Jungwirth nemá plán B

V súboji o kráľa Nemecka zvíťazil po dominantných 5 kolách na body domáci Christian Eckerlin a postaral sa tak o to najlepšie zakončenie večera pre domácich fanúšikov. Miláčik frankfurtských tribún ukazoval už od 1 minúty veľký prehľad a svojim technickým postojom postupne rozoberal Jungwirtha, ktorý aj napriek tomu, že držal stred Oktagonu nedokázal z latentného tlaku nič vyťažiť. 36-ročný rodák zo Stuttgartu opäť ukázal veľké srdce bojovníka, no na nepriaznivý priebeh zápasu nedokázal nijako zareagovať a v podstate sa podvolil taktike svojho súpera, ktorý každý z jeho útokov okamžite kontroloval. V prípade „Kelta“ sa potvrdilo, že svoj zápasnícky štýl nedokáže v priebehu zápasu výraznejšie pozmeniť a niečo ako plán B v jeho prípade neexistuje.

Torres nedosahuje výkony z KSW

Ďalší nevydarený večer na pôde Oktagonu zažil vo Frankurte rakúsky reprezentant Daniel Torres. Bývalý šampión KSW bol v súboji s Nemcom Samsonidsem favoritom, no túto úlohu v klietke absolútne nenaplnil. Torres opäť ukázal schopnosť absorbovať veľký počet úderov, no svojho súpera nedokázal dostať do úzkych a nakoniec padol už v 2 kole. Jediný premožiteľ Francúza Parnasseho v Oktagon len márne hľadá formu z KSW, čo sa potvrdilo počas všetkých 3 vystúpení, ktoré v Oktagone mal. Uvidíme, či pôvodne najväčší favorit pyramídy Tipsport gamechanger nájde stratenú formu, alebo sa postupne ešte viac prepadne rebríčkom pérovej/ľahkej váhy.

Fleury je problém pre 93

Už druhé presvedčivé víťazstvo si na svoje konto v Oktagone pripísal Will Fleury. Ír bojoval v Nemecku s bývalým dočasným šampiónom Langerom o možnosť vyzvať na súboj šampióna Karlosa Vémolu a v zápase ukázal, že je to práve on, kto si zaslúži zmerať sily s legendou domácej scény. Fleury tlačil na Slováka už od úvodu zápasu a jeho chvíľa prišla v prvej polovici úvodnej päťminútovky, keď presne mierenou ranou poslal bezvládneho súpera k zemi. Už v druhom zápase proti kvalitnému súperovi ukázal britský bombardér svoju extratriedu a zdá, že to s jeho komplexnosťou súperi v poloťažkej váhe nebudú mať ľahké, čo platí aj v prípade Vémolu, ktorý po súboji uznal veľké kvality svojho možného protivníka.

Oktagon je svetová organizácia

Po jednom z najväčších turnajov v dejinách európskeho, aj svetového MMA môžeme s určitosťou vyhlásiť, že Oktagon MMA je svetová organizácia. Aj napriek tomu, že sa o kvalitných turnajoch pôvodne československej MMA organizácie hovorilo v zahraničí už nejakú dobu, bol to práve galavečer vo Frankfurte, ktorý na pevno usadil Oktagon v elitnej spoločnosti organizácií s najväčším zahraničným vplyvom. Čo do počtu divákov prekonal Oktagon 62 dokonca rekord KSW, ktorého majiteľ Martin Lewandowski s horkosťou v ústach vyhlásil, že nič, čo Oktagon urobí, nebude väčšie ako to, čo už urobilo KSW. To však po sobotnajšom turnaji už neplatí!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *